Kitchen of the Week: A Bright Addition with a “Pantry Portal” for a Narrow Townhouse in Brooklyn

Kitchen of the Week: A Bright Addition with a "Pantry Portal" for a Narrow Townhouse in Brooklyn


The problem: how to make a perception of mild and house in a notably slender late 19th-century townhouse? Found in Brooklyn’s Park Slope, the structure—with an interior width of 13.5 feet— was bought by a young loved ones of a few who wished to preserve the sequence of rooms. Equally importantly, they wished a fantastic-searching, central kitchen to substitute the beat-up laminate design and style in the basement.

They identified architects Anshu Bangia and Willam Agostinho on Remodelista. Customers of the Remodelista Architect & Designer Directory known for their considerate, thoroughly clean-lined work, the couple were being hired to carry out a top-to-bottom update. Not remarkably, it’s their clever kitchen area option, an extension on the parlor ground, that the owners say is their most loved room in the property. Come acquire a glance.

Images by Nicole Franzen, courtesy of Bangia Agostinho.

The rooms are arranged enfilade: just beyond the front door, the living area opens to the dining room and a view of the new window wall in the kitchen addition. Openings between rooms were enlarged—carefully: &#8
Earlier mentioned: The rooms are arranged enfilade: just further than the entrance doorway, the dwelling space opens to the dining space and a check out of the new window wall in the kitchen area addition. Openings involving rooms ended up enlarged—carefully: “the current moldings have been removed, fixed, and in some circumstances extra on to to continue to keep with the initial detailing of the property,” says Agostinho.

The architects also created practical “transitional spaces” involving residing areas: “utilities and storage are located in these interstitial spaces,” describes Bangia. The architects worked with contractor Ralph Attanasia of Showcase Design, and Janik Furnishings made all the millwork.

To separate the new .5-foot-wide kitchen and provide plenty of storage, Bangia and Agostinho designed a &#8
Previously mentioned: To individual the new 10.5-foot-vast kitchen area and deliver lots of storage, Bangia and Agostinho intended a “pantry portal” in between the addition and the dining room. The fridge is concealed below (on the appropriate facet) as is the new HVAC technique in the reduced ceiling. The entrepreneurs opted for over-the-counter open shelving in the relaxation of the place to emphasize the organic light-weight and look at.



Resource connection

PAUL WALKER

PAUL WALKER

Lonely traveler, l like to explore with my camera and my laptop every part of the earth.