Ceramic artists Justine and Jean Hay de Slades’ rustic residence and studio in France’s Haute Saintonge were several years in the producing. Initial, Justine experienced to establish her line of bone-white porcelain that she calls Epure—the exquisitely simple wares are what very first caught our eye: see Created In a Barn in France.

Results enabled Jean to sign up for the business enterprise in 2014: he oversees manufacturing. And really not too long ago, with their a few-year-previous daughter, Alma, the relatives bought a parcel of land with two decrepit 19th-century structures on it that enabled them to create their great reside-do the job setup. “It’s a smaller wood house with several windows and a ton of gentle,” Justine tells us. “We don’t will need or want a great deal of place for dwelling, but our atelier is 2 times the size, with limestone walls and previous fireplaces.”

Not shockingly, the colour white pervades each structures, together with a great deal of handmade touches: Justine and Jean’s fingerprints are on each and every area and if you glimpse carefully, you can also spot their cat’s paw prints memorialized in clay.

Photography by Jean Hay de Slade, courtesy of Epure.

The Dwelling

Justine and Jean redesigned what had been a bake house dating from the early th century into a board-and-batten cottage inspired by the fisherman&#8
Earlier mentioned: Justine and Jean redesigned what had been a bake house relationship from the early 19th century into a board-and-batten cottage influenced by the fisherman’s houses of Cap Ferret, where by they lived 10 decades in the past. The structure’s only first components are 3 stone walls.

Haute Saintonge is in the Charente-Maritime, on the southwest coast of France amongst Bordeaux and Cognac. “It’s a put the place you can breath,” claims Justine, who, obtaining formerly lived and labored in the very same constructing, felt extremely completely ready for a division of labor.

Justine and Jean did all of the design work—&#8
Above: Justine and Jean did all of the structure work—”with pencil on paper, the previous-fashioned way”—and recruited Justine’s extremely helpful father together with some community tradespeople to help with the development work. “We needed a cozy, ecological residence, minimalist too,” claims Justine.



Source website link

PAUL WALKER

PAUL WALKER

Lonely traveler, l like to explore with my camera and my laptop every part of the earth.