We get why so a lot of urban dwellers we know choose bikes to autos. Aside from the environmental factors, locating parking for four wheels on town streets can be a genuine doozy, whilst discovering parking for two wheels can be as straightforward as strolling as a result of the entrance door. And now that we have witnessed this charming condominium in Vienna, we recognize there’s nonetheless a different compelling purpose to selected bikes: They make great artwork.

Hanging entrance and middle on the partitions of the spacious entry are the owners’ bikes. “The bikes…have a exclusive meaning for the owners—they are not only their key signifies of transportation but an expression of urban freedom,” suggests Blaž Kandus, co-founder of Kombinat Arhitekti, an architecture organization based in Ljubljana, Slovenia, that worked on the transform. “The character of the apartment and its proprietors is expressed in this roomy entry hall.”

The rest of the apartment—fun, clever, and stylish—also displays their personalities and priorities. Let’s get a tour.

Images by Janez Marolt, courtesy of Kombinat Arhitekti.

Above: The 1,033-sq.-foot condominium is housed in a gracious early-20th century constructing. The chartreuse front door hints at the bold use of colour inside of the household.
The large entry with dedicated wall storage for bikes. Colored tiles were used to create accent walls throughout the apartment. The tiles are from Dutch company Mosa.
Previously mentioned: The significant entry with devoted wall storage for bikes. Colored tiles had been utilized to make accent partitions through the condominium. The tiles are from Dutch organization Mosa.
The largest room is the kitchen, which the couple also uses as an office and meeting space. &#8
Over: The greatest home is the kitchen, which the few also makes use of as an office environment and conference place. “The kitchen area is absolutely tailor made ash wood was applied for the cabinets and shelving,” suggests Blaž.
A Louis Poulsen PH5 Pendant Lamp hovers over a dining table by Staffan Holm, from Hem. The gray dining chairs are from Hay.
Earlier mentioned: A Louis Poulsen PH5 Pendant Lamp hovers above a dining table by Staffan Holm, from Hem. The gray eating chairs are from Hay.
&#8
Higher than: “By eradicating a partition wall, a single, central place has been created along with the street-facing façade,” says Blaž. “The central component of the space is a very long counter serving as a get the job done surface area and a bench at the exact same time.”
A peek into the living room through the French doors. The lounge chairs are from Hay.
Earlier mentioned: A peek into the dwelling space as a result of the French doorways. The lounge chairs are from Hay.



Source backlink

PAUL WALKER

PAUL WALKER

Lonely traveler, l like to explore with my camera and my laptop every part of the earth.