Before & After: A 2,500-Square-Foot Pre-War Brooklyn Apartment Opens Up by Relocating the Kitchen

Before & After: A 2,500-Square-Foot Pre-War Brooklyn Apartment Opens Up by Relocating the Kitchen


Dubbed “Brooklyn’s Champs-Élysées” by the New York Periods, Japanese Parkway in Prospect Heights is a grand thoroughfare that counts among the its architectural gems Grand Army Plaza, the Brooklyn Community Library, and the Brooklyn Museum—all in just a half mile of each and every other. Nestled among these landmarks are elegant pre-war condominium structures, like Turner Towers, Brooklyn’s initially household substantial-rise and exactly where we found out this amazing renovation by Frederick Tang Architecture.

Like quite a few pre-war flats, this just one was greater (at 2,500 sq. feet) and airier (many thanks to large ceilings) than most, but an awkward structure had its cramped galley kitchen shunted to one conclude up coming to little rooms that were being originally meant to be servants’ quarters. The homeowners, a pair who perform in the arts, employed Frederick and his workforce to rectify the outdated design and style by relocating the kitchen to the coronary heart of the house.

“It was really essential for the clients to move the kitchen and develop a much more open up floor strategy,” suggests Frederick, whose organization also collaborated on the inside style. “This would satisfy their appreciate to cook dinner and entertain. But functioning inside the confines of the pre-war constructing is challenging. It was a balancing act to protect some historic detailing whilst generating a additional open contemporary dwelling for a loved ones.” As considerably as we can explain to, it was a balancing act that he pulled off with finesse.

Join us for a tour. And be sure to scroll down for right before photographs and layouts.

Pictures by Gieves Anderson, courtesy of Frederick Tang Architecture.

A built-in bookcase and peg rail make this gracious entry feel more casual and cozy. The vintage German opaline glass Bauhaus pendant is from src=
Over: A developed-in bookcase and peg rail make this gracious entry come to feel far more casual and cozy. The classic German opaline glass Bauhaus pendant is from 1stdibs.
&#8
Above: “The shopper had several parts gathered from loved ones members, which include antiques from their childhood. We embraced this and extra subtly by new necessities and add-ons. Vintage lights grew to become a vital to this course of action. It bridged the gap concerning anything previous nonetheless fashionable while supplying accents in the course of the dwelling,” states Barbara Reyes, Director of Style and design, Interiors + Branding at Frederick Tang Architecture.



Source website link

PAUL WALKER

PAUL WALKER

Lonely traveler, l like to explore with my camera and my laptop every part of the earth.