Just after residing in a modernist villa, Ulrika and Daniel Prytz were being completely ready for a transform. They preferred a dwelling to much better accommodate their relatives of six—one that would not only convey them footsteps absent from the outdoors but also evoke the very qualities of nature in the design itself. They sought out architect Sofia Nyman of firm Skälsö to reimagine and broaden a 19th-century property perched on the water’s edge in the smaller coastal town of Härnösand, Sweden.

“They had been on the lookout for another feeling in their new home and requested peacefulness and harmony—to reside closer to the mother nature,” claims Nyman. The couple, with their 4 little ones, experienced been living in what she describes as a home with a virtually all-white inside and modernist furnishings, punctuated with vibrant art.

Now they sought some thing distinct, a little something pared down that communed with the landscape in a quiet, personal way. Nyman obtained this via a meticulously picked monochrome colour palette: the initial structure’s exterior facade, roof, and windows are painted in tonal shades of eco-friendly, though the interior rooms are a medley of grey tones. The final result is at as soon as putting and subtle. “By utilizing this colour plan you really don’t go through the rooms as numerous surfaces, you read through it as just one, serene place.”

Photography by Stefan Isidor Bergkvist, courtesy of Skälsö Arkitekter.

Above: The original structure’s exterior facade is painted in two shades of green, so it is certainly “merged with the bordering nature,” Nyman suggests.
The entrance has a glossy dark gray floor; the millwork and built-in coat room walls are painted a paler, complementary shade.
Earlier mentioned: The entrance has a shiny dark gray ground the millwork and built-in coat home partitions are painted a paler, complementary shade.
 In keeping with a minimalist, modest approach, the family furnished the house with simple, unobtrusive pieces—and in true Swedish fashion, much of it from Ikea.
Higher than: In keeping with a minimalist, modest method, the family members furnished the household with easy, unobtrusive pieces—and in legitimate Swedish fashion, substantially of it from Ikea.
An upright piano with sheepskin-draped bench anchors a corner of the living space.
Earlier mentioned: An upright piano with sheepskin-draped bench anchors a corner of the dwelling room.
The kitchen is lined in minimally detailed cabinetry.
Earlier mentioned: The kitchen is lined in minimally detailed cabinetry.
A tiled vent hood floats above the 36-inch Bertazzoni Induction Range.
Previously mentioned: A tiled vent hood floats over the 36-inch Bertazzoni Induction Array.

A view into the dining room, with chairs by Ingegerd Råman and a bamboo Sinnerlig Hanging Pendant by designer Ilse Crawford—both for Ikea—contrast with the dark gray walls. The Pilaster black shelves by John Kandell for Källemo serve as a bookshelf, nestled next to the doorway.
Above: A watch into the dining place, with chairs by Ingegerd Råman and a bamboo Sinnerlig Hanging Pendant by designer Ilse Crawford—both for Ikea—contrast with the darkish gray walls. The Pilaster black shelves by John Kandell for Källemo serve as a bookshelf, nestled upcoming to the doorway.

A new one particular-tale addition—composed of just about ground-to-ceiling home windows, pine, and concrete floors—provides an open up, mild-loaded residing area area with sights searching out to the sea. In planning this place, Nyman designed a modern day counterpoint to the first, historic structure—all when integrating it into the bordering environment by way of the use of simple, raw resources. “So many surfaces of the existing dwelling are treated with paint, thus I desired the new addition to have extra materiality as a distinction to the primary elements.” Around time, nevertheless, she claims the larch facade will flip to grey and “blend in a lot more.”



Supply hyperlink

PAUL WALKER

PAUL WALKER

Lonely traveler, l like to explore with my camera and my laptop every part of the earth.